Mac SSD upgrade

Werkt je Mac(Book) nog goed maar wordt hij steeds langzamer? Dit betekent nog niet dat je een nieuwe laptop hoeft te kopen. Vaak is de veroorzaker van een langzamere Laptop een verouderde harde schijf (HDD) hierdoor wordt het risico op crashes en eventueel data verlies steeds groter. Wat een oplossing is voor het steeds trager worden van jouw MacBook en de risico’s die een verouderde harde schijf met zich mee brengt is een SSD (Solid State Drive) upgrade doen, hierdoor wordt je MacBook vele malen sneller dan met een harde schijf. Wat de voordelen zijn van een SSD en wat het inhoud wordt hieronder verder uitgelegd.

Wat is een SSD?

Een SSD (Solid State Drive) is een medium waarop jouw MacBook zijn gegevens en data op kan slaan. Solid State Drive betekent letterlijk dat er geen bewegende onderdelen in de drive zitten ten opzichte van een harde schijf waar wel bewegende onderdelen in zitten. Omdat er geen bewegende onderdelen inzitten betekend dat dat de kans op mechanische fouten weinig tot niet aanwezig is. SSD’s slaat zijn gegevens op in geheugenchips ten opzichte van een roterende schijf met een lees en schrijf arm.

Wat zijn de voordelen van een SSD?

Harde schijven worden steeds vaker vervangen voor SSD’s en dat is natuurlijk niet voor niks.

  • Veiliger voor je data: Er zitten geen bewegende onderdelen in een SSD waardoor risico’s die verouderde Harde schijven met zich mee brachten niet meer van toepassing zijn.
  • Snelheid: Een SSD is ten opzichte van een Harde schijf Velen malen sneller. Een SSD heeft een gemiddelde lees en schrijf snelheid van zo’n 400 tot 2000 mb/s vergeleken met een harde schijf van ongeveer 80/90 tot 160 mb/s wat dus echt een groot verschil is.
  • Stiller: Hoorde je wel is getik en gekraak in je Macbook? Daar ben je met een SSD helemaal van af dit omdat er dus geen bewegende onderdelen in zitten
  • Minder verbruik: Je laptop zal een stukje langer meegaan dan voorheen, dit omdat een SSD minder stroom verbruikt dan een harde schijf.
  • Schokbestendig: Omdat data/gegevens staan opgeslagen op chips en niet op bewegende onderdelen zal er nooit data verloren kunnen gaan bij schokken.
  • Opstarttijd: De gemiddelde harde schijf heeft een opstarttijd van zo’n 40 seconden tot 1 minuut, ten opzichte van een SSD met een gemiddelde opstarttijd van 10-15 seconden.
  • Overtuigd van de voordelen? Maak een afspraak en zorg dat ook jouw MacBook sneller wordt!